×

Het verhaal van... Sitha Caessens

Assistent begeleider en bewegingsagoog, 22 jaar.

Ik ben assistent begeleider en bewegingsagoog, dus ik ben vooral bezig met bewegen en in beweging zijn met cliënten. Ik stimuleer mensen zoveel mogelijk uit zichzelf te halen.  's Ochtends gaan onze cliënten bij en met ons zwemmen. Óf ik zit in de zorg óf ik begeleid hen in het water. Tijdens het middagprogramma ben ik vaak in de sporthal te vinden en probeer ik onze cliënten zoveel mogelijk in beweging te krijgen en te oefenen op valpreventie. Hiernaast werk ik drie middagen met een speciale doelgroep, namelijk mensen met dementie. Met hen doe ik verschillende activiteiten; veel wandelen, geheugentraining, maar ook sporten in de sporthal of andere spellen. Sinds kort ben ik ergocoach op locatie en heb ik de cursus stagebegeleider afgerond. Ik hoop hierin mezelf te kunnen ontwikkelen en veel stagiaires te kunnen begeleiden.

Ik heb zelf stage gelopen bij één van onze activiteitencentra. Dit beviel mij zo goed dat ik graag door wilde gaan met dit werk. Ik ben hiervoor echt in de wieg gelegd. Het allerleukste aan mijn baan is de waardering en dankbaarheid die ik krijg van cliënten. Het is niet te omschrijven. Je bouwt een enorme band met de mensen op en je merkt dat cliënten je vertrouwen. Dit vind ik heel mooi en ik probeer ze met een grote glimlach naar huis te laten gaan. Ik krijg heel veel energie van mijn cliënten en dat maakt het zo leuk om naar mijn werk te gaan, elke dag.

Ik haal het beste uit mezelf door simpelweg mezelf te zijn. Ik heb veel energie en enthousiasme en dat merken de cliënten ook. Ik vind het mooi om samen naar een doel toe te streven en dit proberen waar te maken. Het liefst liet ik elke dag iemand met mij meelopen om te ervaren hoe mooi het is om met deze doelgroep te werken.