×

Haal het maximale uit je leven!

In Nederland ondervinden 650.000 mensen dagelijks de gevolgen van hersenletsel. Jaarlijks komen er 130.000 nieuwe patiënten bij. Hersenletsel kan ontstaan door een ziekte, maar ook bijvoorbeeld door een beroerte, hersenbloeding, dementie, zuurstoftekort, middelengebruik, vergiftiging of ongeval. SGL biedt passende zorg en ondersteuning aan mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel, zodat ze het maximale uit hun leven halen.

Voor wie is SGL?

We helpen mensen met hersenletsel om op hun eigen manier verder te komen. Om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden en actief deel te nemen aan de maatschappij. In het bijzonder richten we ons op mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel in de fase na een ziekenhuisopname of revalidatie.

Sommige cliënten hebben hersenletsel door een ziekte, zoals MS, Parkinson, Alzheimer, dementie, CVA, Huntington, Duchenne, epilepsie, ALS of een andere spierziekte. Andere cliënten kregen in hun leven te maken met een beroerte, hartstilstand, zuurstoftekort, hersenbloeding, TIA, herseninfarct, hersen(vlies)ontsteking of hersentumor. Wij hebben ook cliënten die door een ongeval (traumatisch) hersenletsel opliepen. Veel cliënten hebben lichamelijke beperkingen, als gevolg van het hersenletsel.

Wat doet SGL?

Wij vinden het belangrijk dat mensen met hersenletsel (toekomst)perspectief hebben en op hun eigen manier invulling geven aan hun leven. Dat ze zich kunnen ontwikkelen, zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren en midden in het leven staan.

In heel Limburg bieden we diverse behandelingen, begeleidingsmogelijkheden, activiteiten, trainingen en woonvoorzieningen. Ook kunnen mensen bij ons logeren. Daarnaast staan we klaar voor de partners en naasten - de mantelzorgers - van mensen met hersenletsel. Bijvoorbeeld met lotgenotencontact en mantelzorgbijeenkomsten.

contact
Een SGL-medewerker geeft geheugentraining aan een cliënt
SGL watermerk

Anderen bekeken ook: