×

U wilt samen blijven genieten

Hersenletsel verandert niet alleen het leven van degene met het letsel zelf. Ook de wereld van de partner en naasten staat meestal volledig op z’n kop. Vaak wordt u van de ene op de andere dag mantelzorger van bijvoorbeeld uw man, vrouw, ouders of kind. Ons doel is dat u ondanks alle veranderingen samen met uw naaste zo veel mogelijk blijft genieten!

Voorkom overbelasting

Vaak is mantelzorg ‘vanzelfsprekend’ omdat u om uw naaste geeft. Maar het alledaagse leven gaat ook gewoon door. U moet de mantelzorg combineren met bijvoorbeeld werk, het huishouden, sociale contacten, tijd voor uzelf... Bovendien is het niet altijd makkelijk om met alle veranderingen om te gaan. Soms is het zorgen te zwaar en kan overbelasting het gevolg zijn.
 

Wat doet SGL voor mantelzorgers en naasten?

Tijdens speciale bijeenkomsten voor mantelzorgers en naasten komt u in contact met ‘lotgenoten’.

  • U kunt ervaringen delen en elkaar steunen. U wordt betrokken bij de behandeling en de activiteiten van uw naaste, bijvoorbeeld bij Hersenz. 
  • U kunt bij ons terecht voor overleg, tips en advies, of mogelijke signalen van overbelasting.
  • Uw naaste kan tijdelijk bij ons logeren, zodat u uw handen even vrij heeft en wordt ontlast.

Nieuw! Partnergroep 'Hersenletsel heb je samen'

Een groepsbijeenkomst speciaal voor partners van mensen met hersenletsel die graag ervaringen willen delen, op zoek zijn naar herkenning en voorlichting. En dat is een informele sfeer. Deelname is gratis en vrijblijvend. Het is de bedoeling om elk kwartaal een bijeenkomst te organiseren. De eerste vindt plaats op dinsdag 8 oktober 2019 van 19.00 tot 21.00 uur in AC Kerkrade. Voor meer informatie en aanmelden neemt u contact op met Katja Jeurissen via kjeurissen@sgl-zorg.nl

Cliënt met mantelzorger buiten met een kop koffie
SGL watermerk

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden voor mantelzorgers en naasten? Neem dan contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling en Relatiebeheer.

Heeft u hulp nodig?

Anderen bekeken ook: