×

Kies uw eigen trainingen of activiteiten

Meedoen binnen het gezin en de maatschappij staat centraal bij al onze trainingen en activiteiten. U heeft heel veel mogelijkheden om actief te blijven, ook met hersenletsel. Denk aan sporten (zoals zwemmen, bewegen op muziek en wandelen) of creatief bezig zijn (zoals muziek maken, toneel, houtbewerken en schilderen). Of kiest u liever voor koken, klussen of een arbeidsmatige activiteit in onze werkplaats? Daarnaast organiseren wij onder andere trainingen rondom de thema’s weerbaarheid, geheugen en vitaliteit. Binnen onze dagbesteding vindt iedereen passende activiteiten en/of trainingen.

Verschil tussen trainingen en activiteiten

Onze trainingen zijn vooral gericht op het aanleren en herpakken van vaardigheden. Het zijn meestal kortdurende programma’s waarin u veel oefent. Onze activiteiten zijn structureel en gericht op het onderhouden en behouden van vaardigheden.

Voor jongeren zijn er speciale programma’s en activiteiten

Kies zelf

U stelt uw programma zelf samen, zodat het past bij uw eigen doelen en wensen. Wat u ook kiest, alle trainingen en activiteiten zorgen ervoor dat u uw vaardigheden behoudt en stimuleert. Omdat alle dagbesteding in groepsverband plaatsvindt is er ook veel ruimte om ervaringen te delen en elkaar te steunen.
 

Rondleiding

Onze zorgbemiddelaars geven u graag uitleg over de diverse mogelijkheden en waar deze plaatsvinden. Wilt u een vrijblijvende rondleiding in een locatie om een beter beeld te krijgen van de trainingen en activiteiten? Of wilt u een dagje vrijblijvend meelopen om te ervaren hoe de sfeer is? Maak dan een afspraak met een van onze zorgbemiddelaars om een beter beeld te krijgen van de trainingen en activiteiten in onze centra voor dagbesteding. 

Aanmelden

De trainingen en activiteiten bij SGL (dagbesteding/begeleiding in groep) vallen binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en worden toegekend door uw gemeente. Onze zorgbemiddelaars kunnen u vertellen hoe de procedure voor de aanmelding bij uw gemeente verloopt. Neem contact met hen op. Op de website van uw gemeente vindt u ook informatie over de aanmeldprocedure. Meer informatie over de Wmo vindt u op de website van de rijksoverheid.
 

Wat het kost het?

Bent u getrouwd of heeft u een partner? En is minimaal één van u nog geen 66 jaar en 4 maanden (AOW-leeftijd)? Dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor hulp en ondersteuning vanuit de Wmo. Bereikt u in de loop van het jaar allebei de AOW-leeftijd? Dan wordt uw eigen bijdrage maximaal € 17,50 per 4 weken. Ook alleenstaanden betalen na het bereiken van de AOW-leeftijd deze eigen bijdrage. Voor meer informatie en een berekening (zorg zonder verblijf) kunt u terecht op www.hetcak.nl.


Locaties

SGL biedt trainingen en activiteiten op locaties in heel Limburg. Hier vindt u alle locaties. U bent dus altijd dicht bij huis.

contact

Anderen bekeken ook: