×

SGL Afasiecentrum

SGL biedt al geruime tijd behandeling en begeleiding voor mensen met afasie, echter is ons aanbod verder uitgebreid en geprofessionaliseerd. Bij de SGL Afasiecentra worden mensen met afasie in groepen met kennis en kunde behandeld en begeleid door specialisten en vrijwilligers. Er is veel aandacht voor persoonlijke omstandigheden en wensen. Op dit moment zijn de afasiecentra gevestigd in Swalmen, Sittard, Venlo en Venray.

Afasie, wat is dat eigenlijk?
Afasie, A (= niet) fasie (= spreken) betekent dat iemand niet meer kan zeggen wat hij wil. Door hersenletsel kan iemand de taal minder goed gebruiken dan voorheen. Vergelijk het met de onmacht of frustratie die je kunt ervaren als je je in het buitenland niet goed verstaanbaar kunt maken. Een frustratie die mensen met afasie dagelijks ervaren.

Wat biedt het SGL Afasiecentrum?
Wij bieden een attractief (behandel)programma aan dat afgestemd wordt op de hulpvraag van de client en zijn of haar mogelijkheden. Denk hierbij aan het verbeteren van de woordvinding, het begrip. Het trainen van totale communicatie, gespreksvoering. Oefenen met het lezen van mails, tijdschriften en boeken. En het gebruik van communicatiehulpmiddelen. Met ons aanbod willen wij de verbindende schakel zijn tussen de revalidatie en het dagelijks leven.

Wat maakt ons zo bijzonder?
Cliënten met zowel een WMO als ZVW als WLZ indicatie kunnen gebruik maken van het SGL Afasiecentrum. Afhankelijk van de indicatie wordt een passende programma aangeboden. Tijdens ons programma wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen behandeling en begeleiding. Na een intake door de logopedist/afasietherapeut wordt bepaald met welke indicatie u kunt deelnemen.

Locaties
AC Venray
Dr Poelsstraat 6 Venray

AC Sittard
Wielewaalstraat 1, Sittard.

De Bantuin
Pastoor Kierkelsplein 20, Venlo

AC Swalmen
Markt 3 Swalmen

Klik hier om bovenstaande tekst afasie vriendelijk te lezen.

Vragen/contact