×

Hoe werkt de behandeling Hersenz?

Het behandelprogramma Hersenz is speciaal ontwikkeld voor mensen met hersenletsel. Het leert u en uw naasten omgaan met hersenletsel. Samen werkt u aan uw zelfstandigheid, vertrouwen in uzelf en meedoen in de maatschappij.

Behandelprogramma Hersenz

Het behandelprogramma Hersenz richt zich op de fase na een ziekenhuisopname en/of revalidatie. Dan bent u weer thuis en zijn de gevolgen van hersenletsel vaak pas echt merkbaar. U bent bijvoorbeeld vergeetachtig, verliest snel uw concentratie of hebt moeite met organiseren. Maar ook dan valt er nog veel te bereiken! Het programma Hersenz ondersteunt daarbij. 

We bieden een speciaal programma aan voor jongvolwassenen, gericht op hun vragen en leefwereld. Lees hier alle informatie.

Bouwstenen Hersenz

De behandeling van Hersenz richt zich op gebieden waarop mensen met hersenletsel vaak problemen ervaren. Dit zijn de bouwstenen (modules):

  • Emoties en gedrag
  • Beweging
  • Energie
  • Communicatie
  • Denken en doen
  • Thuis
  • Mindfulness
     

Modules in een groep en bij u thuis

Deze modules doorloopt u in een groep. Daarnaast komt er altijd een behandelaar bij u thuis om ervoor te zorgen dat u het geleerde zo goed mogelijk kunt toepassen in uw eigen leven. Er zijn ook modules speciaal voor jongeren (18 tot ongeveer 30 jaar) en voor de partners van de deelnemers. Alle modules worden begeleid door ervaren specialisten en behandelaren.
 

Programma op maat

Tijdens de intakeprocedure bespreken we waar u behoefte aan heeft en aan welke doelen u wilt werken. Samen met u bepalen we welke modules voor u geschikt zijn. Zo creëert u een programma op maat. Er zijn bepaalde criteria om aan Hersenz te kunnen deelnemen. Onze zorgbemiddelaars kunnen u hier meer over vertellen.

Begeleiding bij cliënt thuis bij behandeling Hersenz
SGL watermerk

Afasie

SGL biedt al geruime tijd behandeling en begeleiding voor mensen met afasie, echter is ons aanbod verder uitgebreid en geprofessionaliseerd. Bij de SGL Afasiecentra worden mensen met afasie in groepen met kennis en kunde behandeld en begeleid door specialisten en vrijwilligers. Er is veel aandacht voor persoonlijke omstandigheden en wensen. Op dit moment zijn de afasiecentra gevestigd in Swalmen, Sittard, Venlo en Venray. Lees meer.

Aanmelden Hersenz

Wanneer u denkt dat Hersenz iets voor u kan betekenen, kunt u een test doen op www.hersenz.nl. Vul vervolgens het contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Daarnaast kan uw huisarts of praktijkondersteuner u doorverwijzen naar Hersenz, net als uw neuroloog of revalidatiearts. U kunt ook worden doorverwezen door het wijkteam in de gemeente (het Wmo-loket) of een van de hersenletselsteunpunten in uw regio.
 

Wat kost het?

De behandeling Hersenz wordt gefinancierd vanuit de ziektekostenverzekering en valt in het basispakket. Hier is geen aanvullende verzekering voor nodig. Wel kan het eigen risico moeten worden aangesproken. Om van Hersenz gebruik te kunnen maken heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig.
 

Locaties

Onze Hersenz behandelingen vinden plaats op verschillende locaties in Limburg en bij u thuis.

contact

Anderen bekeken ook: