×

Persoonlijke begeleiding bij u thuis

Als het thuis moeilijk gaat, dan is het goed om te weten dat we voor u klaarstaan. Bijvoorbeeld met (tijdelijke) persoonlijke begeleiding in de thuissituatie. U krijgt dan thuis begeleiding bij alledaagse zaken waar u tegenaan loopt. Denk aan plannen, het aanbrengen van structuur, het ondersteunen bij financiën en administratie of het huishouden. Verder kunt u thuis ondersteuning krijgen bij het onderhouden van sociale contacten, een gezonde levensstijl, veiligheid en het organiseren van een zinvolle daginvulling. U krijgt een eigen vaste begeleider.

Samen met uw naasten

U vindt bij ons altijd een luisterend oor. En dat geldt ook voor uw naasten. Want het gaat erom dat u samen zo lang en goed mogelijk in uw eigen woonomgeving kunt functioneren. Dat u uw leven thuis weer samen op de rit krijgt, op een fijne manier!


Aanmelden

Begeleiding thuis van SGL valt binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en wordt toegekend door uw gemeente. Onze zorgbemiddelaars kunnen u vertellen hoe de procedure voor de aanmelding bij uw gemeente verloopt. Neem contact met hen op. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over begeleiding thuis. Op de website van uw gemeente vindt u ook informatie over de aanmeldprocedure. Meer informatie over de Wmo vindt u op de website van de rijksoverheid.

Wat het kost het?

Bent u getrouwd of heeft u een partner? En is minimaal één van u nog geen 66 jaar en 4 maanden (AOW-leeftijd)? Dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen voor hulp en ondersteuning vanuit de Wmo. Bereikt u in de loop van het jaar allebei de AOW-leeftijd? Dan wordt uw eigen bijdrage maximaal € 17,50 per 4 weken. Ook alleenstaanden betalen na het bereiken van de AOW-leeftijd deze eigen bijdrage. Voor meer informatie en een berekening (zorg zonder verblijf) kunt u terecht op www.hetcak.nl.
 

Locaties

SGL biedt begeleiding thuis in heel Limburg. Onze zorgbemiddelaars vertellen u er graag meer over.

contact
Cliënt van SGL krijgt begeleiding thuis bij het koken.
SGL watermerk

Anderen bekeken ook: