×

U wilt meedoen en meetellen

Hersenletsel hoeft u er niet van te weerhouden om uw (gezins)leven weer op te pakken. Wij helpen u graag op weg en verder! Hersenletsel brengt vaak zowel cognitieve als lichamelijke beperkingen met zich mee. Daarom stemmen we de diverse mogelijkheden helemaal af op uw leven en wensen. Vitaal zijn, u goed voelen, prettig (thuis) wonen en meedoen in de maatschappij staan daarbij centraal.

Vitaal zijn

Wie lichamelijk en geestelijk goed in balans is, voelt zich beter. Wij bieden behandelingen op het gebied van hersenletsel en afasie en psychologische ondersteuning. Ook ondersteunen we u op het gebied van persoonlijke verzorging, gezonde voeding en leefstijl, sport en valpreventie. Er zijn ook mantelzorgbijeenkomsten.

Thuis wonen

Iedereen wil graag prettig wonen en leven, liefst thuis. Daarom geven we individuele begeleiding en behandeling bij u thuis. Er zijn ook trainingen en cursussen op praktische gebieden, zoals budgetbeheer en het runnen van het huishouden. Kunt u niet meer zelfstandig thuis wonen, dan bieden wij u graag een thuis in een van onze woonbegeleidingscentra. Bij ons logeren kan ook, bijvoorbeeld om uw mantelzorger even te ontzien.

Meedoen

Natuurlijk wilt u weer meedraaien in uw eigen gezin en in de maatschappij. U wilt het beste uit uzelf halen, op uw eigen manier. Wij helpen u met passende activiteiten en werkzaamheden, of met het werken aan uw (sociale) vaardigheden en contacten. We oefenen om vaardigheden te behouden, te verbeteren of aan te leren. Ook organiseren wij lotgenotencontact en diverse cursussen en trainingen.

contact
Cliënten van SGL bereiden een maaltijd in de keuken
SGL watermerk

Anderen bekeken ook: